Ердоган Американцима: За онакво непоштовање, извињење није довољно!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган реаговао је на извињење НАТО-а након што се његово име појавило на „непријатељском постеру“ током војне вежбе Алијансе у Норвешкој, поручивши да се такво непоштовање не може лако заборавити.

Ердоган Американцима: За онакво непоштовање, извињење није довољно!

„Видели сте јуче понашање пуно непоштовања током војне вежбе НАТО-а. Постоје грешке које не праве будале, већ људи ниског морала“, рекао је Ердоган у говору емитованом уживо на телевизији, преноси Ројтерс.

Турски председник је истакао да се то не може забашурити „обичним извињењем“.

Он је јуче рекао да Турска повлачи 40 својих војника из војне вежбе НАТО-а у Норвешкој, након што се његово име појавило на листи непријатеља на постеру током те вежбе.

НАТО и Осло су се извинили Турској после инцидента током војне вежбе у Норвершкој где су Мустафа Кемал Ататурк и председник Ердоган били „приказани као непријатељи“ након чега је турски лидер повукао своје војнике са маневара.

„Извињавам се због увреде“, рекао је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг у саопштењу наводећи да је инцидент резултат „потеза појединца“ и да не одражава став Алијансе, пренео је АП.

Танјуг

Коментари: