Аргентинска морнарица детектовала је седам кратких сателитских позива, за које званичници сматрају да потичу са нестале породице у којој се налази 44 члана посаде.

Морнарица сматра да позиви «указују на то да посада покушава да успостави контакт» и додају да ће покушати да открију изворну локацију позива.

Позиви су трајали од 36 секунди до четири минута.

Аргентинске власти саопштиле су да за сада није потврђено да позиви долазе са подморнице, али да је то тренутна хипотеза, преноси АП.

Портпарол Морнарице, Енрике Балби, рекао је у суботу да је подручје претраге повећано две пута, због бриге о судбини подморнице и посаде.

«Не одбацујемо никакве хипотезе», рекао је Балби, додајући да и проблеми са комуникацијом или системом напајања такође објашњавају нестанак подморнице.

Власти су последњи пут имали контакт са подморницом у среду, док је пловило било на путу од луке Ушуаја до Мар дел Плате.

Председник Аргентине, Маурисио Макри, саопштио је путем Твитера да ће Аргентина користити све домаће и међународне ресурсе неопходне за проналазак подморнице.

Тагови: ;