Велика Британија је уложила протест Суринаму пошто је та држава повукла одлуку о признању независности Косова и Метохије, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић.

 

Ивица Дачић је, на конференцији за новинаре у седишту странке, где је говорио о разлозима због којих не треба да се одрже ванредни парламентарни избори заједно са београдским, рекао да треба наставити са реализацијом државних циљева.

Међу њима су, како је навео, европски пут Србије, али и очување државних и националних интереса.

«Без озбира на то што неке велике земље говоре да су наши пријатељи, морам да кажем да је једна од тих великих земаља — Велика Британија, уложила протест Суринаму зато што је повукао признање КиМ», рекао је Дачић.

Указао је на то да, када је реч о Косову и Метохији, све већи број земаља размишља о свим последицама једностране проглашене независности, нарочито у светлу најновијих догађаја у Каталонији.

«Радује нас одлука Суринама о повлачењу признања, а такође и став Гвинеје Бисао који говори о томе да садашња власт стоји на становишту одбране територијалног интегритета и суверенитета Србије», рекао је Дачић.

Тагови: ; ; ;