Министар одбране Александар Вулин уручио је данас кључеве 25 нових станова активним и пензионисаним припадницима система одбране, у улици Партизанске авијације у Београду.

 

Уручењу кључева на Бежанијској коси су присуствовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић.

 

Према речима министра Вулина, да би војска била јака и задовољна морамо да водимо рачуна о побољшању материјалног положаја сваког нашег припадника.У војсци се дуго чека на решавање стамбеног питања и ми улажемо велике напоре да се чекање скрати и да сваки наш припадник зна да му је будућност извесна уколико буде био у својој војсци и уколико буде радио, како би могао да каже да његова држава брине о њему. Влада Републике Србије, по наређењу врховног команданта Александра Вучића, је формирала радну групу која ће се бавити искључиво решавањем стамбених питања свих припадника безбедносног сектора. И војска и полиција и БИА имају право се о њима води рачуна. Они раде тежак, можда и најтежи, а сигурно најодговорнији ово је начин да им кажемо хвала, поручио је министар одбране.

 

Он је додао да ће због тога бити покренут велики процес стамбеног збрињавања свих наших припадника.Ово што смо данас урадили је само мали део тог великог плана који ће омогућити да сви припадници безбедносног сектора знају колико их ценимо и да њихове породице буду збринуте. Када имате војску, полицију и БИУ која је јака и задовољна онда можете да кажете да имате стабилну, сигурну и слободну земљу која ће сама одлучивати о себи. Ово је начин да покажемо да ће у будућности решавање стамбених питања бити још брже, да ће га бити све више и да је ово начин да кажемо хвала за дугогодишњу службу, рекао је министар Вулин.

 

Генерал Диковић је поручио да Војска Србије и њени припадници у складу са уставном улогом извршавају доста специфичне и тешке задатке, који су повезани са ризиком и који од њих захтевају да увек буду спремни да жртвују свој живот за оно што им је уставом и одређено.Због тога се мора водити посебна брига о статусу, стандарду и односу према тим људима и ово је потврда да менаџмент у Министарству одбране, на челу са министром Вулином, посебну пажњу поклањају том питању. Ово је диван пример и таквих ће сигурно бити и више у наредном периоду. Наредне године ће статусни стандард припадника Војске Србије бити онакав какав они желе. Само да наставимо оваквим темпом, а то је још једна већа обавеза да радимо и извршавамо своје задатке на најбољи могући начин. То се од нас тражи а све друго ће се обезбедити, поручио је начелник Генералштаба Војске Србије.

 

Петар Jурошевић, који је данас добио кључ свог новог стана у објекту број „24“, захвалио је председнику Републике Вучићу, Влади Србије и Министарству одбране и Војсци Србије који су привели крају решавање стамбеног питања. У 2017. години завршена је изградња објеката број „24“ и „25“ на локацији II Mесна заједница Бежанијска коса у Београду, са 160 станова.

Тагови: ; ;