Русија је поново уз Србију у УН. Амбасадор Руској Федерацији при УН Василиј Небензја рекао је у Њујорку на седници Савета безбедности УН о раду Унмика да «пројекат република Косова» очигледно пропада.

За узврат, Србија је стала уз Русију у одбрани Крима.

Чешки председник Милош Земан изјавио је да су двоструки аршини Европске уније у погледу припајања Крима Русији «лоша пракса», а као пример тих двојаких стандарда навео је – Косово и Крим.

Србија би требало да Украјини испоставе дугове и крвави рачун – са оваким насловом изашао је познати руски лист „Известија“.

Могући напади исламских милитаната који се враћају из Сирије и Ирака, једна је од највећих претњи по безбедност Kосова, пише Рејтерс у извештају, а позива се на документе тзв «владе Косова».

Ситуација на Косову и Метохији, улога спољних снага као и покретање унутрашњег друштвеног дијалога су биле теме разговора на конференцији у организацији Евроазијског безбедносног форума и Институту за међународну политику и привреду. Косово није признао већи део света, подсетио је у свом говору проф. др Миломир Степић.

Тагови: ; ; ;