Делегација Савета Федерације Руске Федерације на челу са председавајућом Валентином Матвијенко допутовала је у званичну дводневну посету Србији, где се планира састанак са руководством Србије и наступ на пленарној седници Парламента, саопштила је прес служба парламента.

«Делегација Савета Федерације на челу са председавајућом Валентином Матвијенко борави 20-21. новембра у званичној посети Србије. Током посете делегација ће се сусрести са председником парламента Србије Мајом Гојковић и Матвијенко ће наступити на пленарној седници Парламента»- наводи се у саопштењу.

Речено је да је током посете предвиђено је се да размотре питања на билатералном плану, ситуација у региону, развој контаката између парламената и јачање интер-регионалних односа.

«Русија и Србија имају традиционално снажне међупарламентарне везе. Рад «групе пријатељства» редовно спроводи парламентарну сарадњу и билатерално и на међународном тржишту «, — цитира прес служба речи Матвијенко.

Према речима председника Савета Федерације, неопходно је искористити овај потенцијал да се прошири руско-српска сарадња и спроведу пројекти на терену.

«Развој међурегионалних односа је још једна врло важна област. Са српским колегама планирамо да разговарамо о конкретним предлозима о овој теми «, — рекао је Матвиjенко.

Током посете, председник горњег дома парламента састати са српским парламентарцима, стручњака, новинара и представника невладиних организација.

Као део заменика председника делегације Савета Федерације Савета Федерације Илиас Умакханов, шеф комитета за међународне послове Константин Косачев и његов заменик Александар Бабаков, као и председник Одбора за социјалну политику у Валери Рјазвански.

Тагови: ;