Израелска полиција испитивала је  више од четири сата израелског премијера Бењамина Нетанијахуа због неколико корупцијских скандала у које су умешан он и његови сарадници.

Портпарол полиције потврдио је да је полиција  јуче у раним јутарњим сатима дошла у резиденцију Нетанијахуа, преноси АП.

Прва истрага везана директно за Нетанијахуа, односи се на то да је он непрописно прихватао раскошне поклоне богатих присталица, укључујући и аустралијског милијардера Џејмса Пакера и холивудског продуцента Арнона Милчана, док се друга истрага односи на његов наводни покушај да се споразуме са издавачем Арноном Мозесом из медијске групе Џедиот Ахронот како би промовисао законодавство које би ослабило његовог главног конкурента.Нетанијаху је испитиван поводом ових случајева, а полиција је навела да га сумњичи да је умешан у подмићивање, превару и проневеру поверења.

Један од његових најближих сарадника постао је главни сведок против њега.

Нетанијаху је негирао све оптужбе.

Како се наводи, ово је већ шести пут да израелског премијера испитују у вези са два скандала која још нису угрозила његову владавину, али су смањили његов рејтинг у јавности.

Тагови: ; ; ;