Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са руским министром за рад и социјалну заштиту Максимом Топилином о заједничком пројекту две државе у области социјалне заштите, наставку сарадње у областима пензионог осигурања и бриге према особама са инвалидитетом.

Нарочита пажња посвећена је теми демографије и позитивним искуствима која су дали програми за повећање наталитета у Руској Федерацији, а која би за Србију били од изузетног значаја, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Министар Топилин обећао је да ће пружити сву могућу подршку ресорним министарствима Владе Србије која се баве темом наталитета.

Договерено је да се настави рад на припреми Споразума о социјалној заштити између Републике Србије и Руске Федерације, који би требало да буде потписан до краја године.

Премијерка Брнабић нагласила је да је овај споразум од изузетног значаја, имајући у виду велики број грађана Србије радно ангажованих у Руској Федерацији.

Премијерка Брнабић и министар Топилин договорили су интензивирање сарадње ресорних министарстава и наставак рада на свим пројектима који су у интересу обе државе.

Састанку премијерке Брнабић и министра Тополина присуствовао је и министар рада,запошљавања, борачких и социјалних питања  Зоран Ђорђевић.

Танјуг

Тагови: ; ; ;