Покушаји Запада да уништи односе између Русије и Србије осуђени су на пропаст. Ово је у понедељак увече изјавио председник Одбора за међународне односе Савета Федерације Константин Косачев, који је у посети Београду у оквиру делегације Савета Федерације на челу са Валентином Матвијенко.

Фото Лола Ђорђевић

«Током ове посете, свеобухватно, потврђено је да су покушаји да се униште односе између Русије и Србије осуђени на неуспех. Наши односи не подлежу ерозији. Осим тога, они настављају, упркос тешким спољашњим околностима, да се успешно развијају кроз трговинске и економске, хуманитарне и, што је најважније, у политичким областима у којима настављамо да се међусобно подржавамо у УН, ОЕБС-у, Савету Европе и свим другим важним структурама», рекао је Косачев након доделе награда Фондације Браћа Карић.

Опубликовано Lola Djordjevic 20 ноября 2017 г.

 

«Русију и Србију повезују трајне вредности, имају интересе који нису условљене нити повезане са било којим краткорочним околностима.

Русија и Србија у спољном свету стоје као пријатељи и партнери који једни другима чувају леђа, тесно повезани  штитећи се од спољних претњи», рекао је сенатор.

Извор ТАСС

Лола Ђорђевић

Тагови: ; ; ;