Матвијенкова положила вeнац на Гробљу ослободилаца Београда

Председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко положила је венац на гробљу ослободилаца Београда и на споменик Црвеноармејцу.

фото Лола Ђорђевић

Након полагања венаца, којем су присуствовали амбасадор Руске федерације, Александар Чепурин, председник Одбора за међународне односе Савета Федерације Константин Косачев, и депутати Руске Думе међу којима је и који се налазе у дводневној  посети нашој земљи, Валентина Матвијенјко је се уписала у књигу жалости.

фото Лола Ђорђевић

Непосредно пре полагања венаца, председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко се састала са председником Србије Александром Вућићем.

фото Лола Ђорђевић

На састанку, на коме је разговарано о односима две земље, предстојећој посети српске делегације Москви и ситуацији у региону, председник Вучић је захвалио Руској Федерацији на чврстој и доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије и напорима да питање Косова и Метохије реши мирним и дипломатским средствима, путем дијалога.

Он је изразио захвалност што је Руска Федерација небројено пута подржала интересе Србије у УНЕСКО, Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама и форумима.

фото Лола Ђорђевић

Тема разговора била је и сарадња двеју земаља у војно-техничкој области, а председник Вучић захвалио је руској страни на добром аранжману у виду набавке војне опреме, која Србији омогућава дуго очекивану модернизацију.

фото Лола Ђорђевић

Председница Савета федерације Матвијенко је истакла да Руска Федерација веома цени независну политику и спремност Србије на сарадњу са Русијом.

„Поверење је узајамно“, закључила је Матвијенко.

Она је пренела поздраве председника Владимира Путина и његова очекивања да ће Србија и Руска Федерација наставити изградњу односа током посете председника Вучића Москви, наведено је у саопштењу.

 

Коментари: