Председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко је на почетку састанка са председником Александром Вучићем поручила да Србија нема разлога за бригу јер Русија неће променити став када је у питању наша земља.

Како је рекла, Русија ће наставити да подржава територијалну целовитост Србије и да развија односе заснованим на обостраним интересима.

„Срећна сам због нашег поновног сусрета, последњи пут смо се састали 2015. године док сте обављали функцију премијера. Желим да пренесем поздраве нашег председника Владимира Путина и да поручим да вас он чека у децембру у Москви, као и да је сигуран да ће та посета дати нови импулс руско-српским односима“, истакла је Матвијенкова.

Она је нагласила да ће та посета бити идеална прилика да се поново сагледају стратешки односи између Русије и Србије и да се направе планови за даљу сарадњу.

„Ви нисте само наш партнер, већ и наш братски народ. Русија је увек била ту поред Србије, тако ће бити и у будућности, баш као и када је у питању косовски проблем“, поручила је Матвијенкова.

 

Спутњик / Њуз Фронт

Тагови: ; ; ;