Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурају а време је московско — два сата испред средњеевропског)

 

19:39

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 23 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 10 насељених места Републике. Током напада рањена је жена 1965.годиште а  оштећено је 17 кућа.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана четири пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново и Красни Лиман.

 

Украјинске снаге током претходне ноћи окупирале су село Гладосово три километра северно од Зајцева. Они су забранили цивилима да напуштају своје куће а у село су већ довукле минобацаче.

 

 

 

Извештај за 21.новембар

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходног дана 49 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 21 насељено место Републике. Током напада један војник ДНР је погинуо а један је рањен. Оштећено је минимум 9 стамбених објеката.

 

Украјинске снаге су током претходног дана шест пута напале позиције Народне милиције ЛНР у подручју Первомајска као и насеља Калиново и Калиновка.

Тагови: ; ;