Француски председник Емануел Макрон осудио је продају миграната у Либији, назвавши је «злочином против човечности» Како је рекао, оно што је објављено «дефинитивно спада у категорију трговине људима», преноси АП.

Он је казао да се нада да ће Савет безбедности УН расправљати о том преоблему и да ће договорити «конкретне потезе и резолуције».

На видеу, који је објавио ЦНН види се срповођење лицитације миграната.

Француски министар спољних послова Жан Ив Ле Дриан изјавио је раније  пред посланицима у парламенту да су либијске власти одлучиле да истраже злостављање миграната, као и да та истрага мора да буде брза.

Ле Дран је казао да ће, уколико либијске власти нису у стању да је спроведу, «осигурати међународну процедуру санкција»

«Осам стотина динара», виче аукционар. «900 … 1000 … 1100 … продато за 1.200 либијских динара». Ради се своти новца за колико су продата два људска бића.

Ове страшна сцена догодила се у Либији, где цвета бизнис продаје миграната као робова на аукцијама.

Новинари Си-Ен-Ена били су сведоци аукције људи у Триполију пре месец дана.

«Да ли некоме треба копач? Ово је копач, велики снажан човек, он ће копати», рекао је један продавац обучен у камуфлирану опрему. Заинтересовани су подизали руке, за 500, 550, 600, 650 динара… колико год да је продавац нудио.

Неколико минута касније, мушкарац је продат.

Након аукције, новинари су разговарали са двојицом мушкараца који су продати, али како наводе, били су толико истраумирани оним кроз шта су прошли да нису могли да говоре.

Ројтерс

 

Тагови: ; ; ;