Ратка Младића су јуриле светске службе. Ипак, издало га је оно што је највише волео! А сви су га упозоравали на то!

 

 

Дарко Младић, син осуђеног генерала, открива да је печатни прстен заправо поклон који су му 1978. године уручили он, покојна ћерка Ана и супруга Босиљка поводом успеха у војничкој каријери.

 

«Јако му је значио и увек га је носио, јер је породични поклон. Мама, сестра и ја смо му то поклонили када је 1978. као први у класи завршио командну штабну академију. Толико му је био драг да је одбио да га скине када су га почетком рата упозоравали да га, због огромног печата и камена, у обавештајним круговима по њему распознају. Уместо да га скине, почео је да га окреће тако да му камен буде ка длану» — испричао нам је Дарко Младић.

Он ипак не верује да га је управо овај комад накита одао када се скривао пре хапшења.

Ратко Младић је увек носио златни печатни прстен са црним полудрагим каменом.

 

Говорило се и да је тај прстен био један од главних разлога његовог хапшења. Наиме, како су раније објављивали медији, полицијски доушник је идентификовао бившег генерала управо по овом детаљу. Након што је примећен овај детаљ, Младић је брзо лоциран у месту Лазарево а ситуација се потпуно преокренула након што је полицији стигла дојава о Милораду Комадићу, као особи која би могла бити Младић.

Специјалци су спровели брзу акцију хапшења а Младић, који је у кући био са рођаком, и није пружао отпор. Ухапшен је на спавању а полиција није наишла на отпор јер није ни био наоружан.

Иначе, Младић је са печатним прстеном отишао и у притвор Хашког трибунала. Међутим, након одређеног времена овај накит је дао сину Дарку, што су новинари приметили и објавили.

Иако је извјесно да су службе поуздано знале где се генерал Младић скривао и да је прича о прстену само романтизована медијска конструкција, постоје они који су и даље дубоко уверени да је управо ова драга успомена «крива» што је ухапшен.

 

 

 

Тагови: ; ;