Нека је дошао и крај овој фарси. Генерала нису сломили. Ратко Младић српски је херој — скоро углас, али и уз сочне псовке, коментарисали су у среду пресуду Хашког трибунала окупљени крај телевизора у дому културе у Лазареву, надомак Зрењанина.

 

У овом банатском месту, 26. маја 2011. ухапшен је генерал Младић. Након четрнаест година скривања, најтраженији хашки бегунац, тада се мирно предао полицији. Спектакуларно хапшење обављено је у Караџићевој улици, у кући генераловог рођака Бранислава Младића, који му је овде био јатак.

Бранислав је због тога условно осуђен. Преминуо је претпрошле године након операције срца. За живота био је нем и глув на све што су га питали о Ратку Младићу. Тајну о наводно шестогодишњем скривању генерала однео је у гроб.

 

Ућу је наследио његов синовац Данко Младић. Живи на другом крају Лазарева, али свакодневно је обилази и храни пса са којим се генерал често играо. Данко је у среду вешто избегавао бројне новинарске екипе.

«Нема ту шта да се каже» — био је одлучан.

Правој медијској окупацији Лазарева тешко су одолевали и други становници. Многи нису имали снаге ни воље да седе испред екрана.

 

«То је неправда. За све хоће нас да окриве и униште. Али, неће проћи. Младић је остао достојанствен какав је увек био» — каже нам Мирјана Милановић, продавачица у месној пекари.

 

«Бојим се да циљеви из претходних сукоба на простору бивше Југославије нису испуњени и да је суђење Младићу припрема за неке будуће» — износи нам своје слутље Момчило Живковић…

Боравак генерала Младића у Лазареву, иначе, и данас је обавијен велом тајни. Још се само нагађа када је дошао и колико дуго је овде боравио. Износе се и тврдње да је генерал у Лазарево доведен само ради предаје хашким истражитељима!?

 

 

Мештани су у среду медијске екипе поздрављали са — добро дошли у Младићево, како су најављивали да ће назвати место после открића да се генерал овде скривао! Лазарево је од тада исписано паролама и графитима који величају Младића као српског хероја.

 

 

 

Новости

 

 

Тагови: ;