Апсолутна већина становника Француске,Немачке, Пољске и Велике Британије жели побољшање односа са Русијом, преноси «Спутник-Мишљења».

За убрзано повезивање са Русијом је 87% стан0вника Немачке, 79% становника Француске,85% становника Пољске и 68% становника Велике Британије.

 

Немачка и Пољска спадају у земље где овакве ставове више заступају левичари,док у Француској овакве ставо0ве деле десничарке странке или организације. У Великој Британији која је већ напустила ЕУ овакве ставове деле највише присталице либерално-демократске опције.

 

У Великој Британији, Немачкој и Француској, мушкарци и људи са високим образовањем су вероватније говорили за пријатељство са Русијом. У свим земљама, идеја о помирењу нашла је већи одговор међу људима старијим од 65 година

 

Истраживање је спровела агенција IFop од 20 до 27 септембра. У њој су учествовала 3228 испитаника старија од 18 година. Узорак представља популацију по полу, узрасту и географији. Максимална грешка у земљи у целини је 3,1% са нивоом поузданости од 95%.

 

Тагови: ; ; ; ;