Њујоршки хотел «Трамп Сохо» избацује из свог назива име које дели са председником САД-а, Доналдом Трампом.

Организација «Трамп» је саопштила синоћ да је окончала уговор с њујоршким хотелом о давању лиценце на коришћење имена због извештаја о проблемима са привлачењем посла, преноси агенција АП.

Компанија у власништву председника Доналда Трампа саопштила је да је потписала уговор с власницима хотела и стамбене куле о окончању управљања имовином и коришћењу имена Трамп.

Ово саопштење долази у тренутку када и други хотели и одмаралишта компаније широм света показују мешовите резултате, додаје америчка агенција.

Кула у модерном, туристичком кварту Сохо, у суседству Менхетна, већ годинама је извор контроверзи и проблема.

Испоставило се да је један од њених изворних финансијера бизнисмен који је осуђен у мафијашкој шеми превара. Касније је троје најстарије Трампове деце било оптужено за наводне преваре купаца станова у тој згради у случају покренутом 2011. године.

Прошлог месеца, тужилац Града Њујорка, који је одустао од истраге покренуте због преваре, вратио је 32.000 долара донације за једну своју кампању коју је добио од адвоката који је заступао «Трамп» организацију у истрази. Тужилац је изјавио да та донација није утицала на његову одлуку да обустави истрагу.

Сигнали о пословним проблемима «Трамп Сохо-а» испливали су недавно.

Суши ресторан у том здању је затворен раније ове године, а Њујорк Тајмс је писао о паду издавања смештаја у хотелу и спорој продаји станова у резиденцијалном делу зграде, додаје АП.

Новости

Тагови: ; ; ;