Удружење деце погинулих бораца Републике Српске «Насљеђе» поручили су да су они деца истинских хероја који су, на челу са генералом Ратком Младићем, били ствараоци Републике Српске, а не «потомци људског шљама најгоре врсте» како су их назвали поједини хрватски портали.

 

 

У овом удружењу истичу да су они потомци оних који су се борили за слободу, своја вековна огњишта, породице и отаџбину, те изразили запрепаштење због гнусног писања појединих медија из окружења.

Из «Насљеђа» поручују да су се њихови очеви борили да не дозволе поновно страдање, геноцид и истребљење које је српски народ преживео више пута у прошлости.

«Баш као Наталијина рамонда, српска војска се из пепела уздигла и васкрсла у Првом светском рату и поразила много бројнијег непријатеља. Тако ми данас морамо у миру да се опет, након страначких подела и неслоге, уздигнемо у једниству и свим срцем часно чувамо тековине одбрамбено-отаџбинског рата и борбе наших хероја, истину о њима и наслеђе које су нам оставили — Републику Српску», истиче се у саопштењу.

У Удружењу наводе да се тако и Војска Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату уздигла из деценијске подјеле и јединствено стала на браник отаџбине и српског народа, изборивши слободу.

Поједини хрватски портали су, коментаришући окупљање грађана у Требињу у знак подршке генаралу Ратку Младићу, чланове «Насљеђа», између осталог, назвали «потомцима људског шљама најгоре врсте».

 

 

РТРС

Тагови: ;