Поводом изјаве америчког генерала Бена Хоџиса, Захарова је истакла да је он изнео шаблонске оптужбе поводом Руско-српског хуманитарног центра у Нишу, рекавши да та структура представља само фасаду иза које стоји нешто друго, као и да је изразио жељу да га посети.

Она је подсетила да је недавно тај центар посетио војни аташе Амбасаде САД из Београда, који је имао могућност лично да се упозна са Центром, као и да види да је његова сврха искључиво хуманитарна.

„Упркос томе спремни смо на то да господин Хоџис посети Центар, а узимајући у обзир нашу отвореност, надамо се да ће на основу реципроцитета и елементарне пристојности, Американци дозволити нашим и српским представницима да посете ’Бондстил‘, америчку базу на Косову“, рекла је.

„Иако је тај објекат формиран у складу са резолуцијом 1244, Америка никада није искрено рекла који су стварни циљеви функционисања те структуре. Самим тим, поставља се питање да ли се управо због тога и води медијска хајка око Руско-српског центра у Нишу“, закључила је Захарова.

 

Спутњик

Тагови: ; ; ; ;