Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду са начелником Управе инжињерије Оружаних снага Руске Федерације, генерал-потпуковником Јуријем Михаиловичем Ставицким, који се налази у тродневној посети Војсци Србије.

Генерали Диковић и Ставицки разговарали су о билатералној војној сарадњи двеју земаља и заједнички констатовали да се сарадња развија у свим областима од заједничког интереса. На састанку је посебно било речи о сарадњи у области инжињерије кроз школовање, заједничку обуку, вежбе и такмичења, као и размену инструктора и предавача.

Током посете Војсци Србије, генерал Ставицки јуче је, заједно са начелником Управе за оперативне послове Генералштаба бригадним генералом Душком Жарковићем, посетио Команду Копнене војске и део инжињеријских јединица Копнене војске. У команди Копнене војске руску делегацију примио је заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Желимир Глишовић. Двојица генерала разговарали су о досадашњој сарадњи, учешћу наше војске на Међународним војним играма у Руској Федерацији и могућностима унапређења даље сарадње у области обуке.

У наставку посете Војсци Србије генерал Ставицки обићи ће данас Први понтонирски батаљон Речне флотиле у касарни „Мачвански партизански одред” у Шапцу, где ће присуствовати практичном приказу рада понтонирског батаљона на покретном превожењу средстава ратне технике преко реке.

Тагови: ; ;