Мостар: Напад на студенте из Србије, БиХ и Хрватске

Датум публикације: 25 11 2017, 10:20

Студенти из Хрватске, БиХ и Србије су нападнути на Партизанском гробљу у Мостару. И то није једини напад на том месту данас, јављају хрватски медији.

Раније, група маскираних особа вербално је напала представнике УАБНОР-а и СДП-а који су дошли да положе цвеће поводом дана државности Босне и Херцеговине, преноси загребачки портал «Индекс».

Неколико сати након напада на представнике Удружења антифашистичких бораца Народноослободилачког рата (УАБНОР) Града Мостара, нападнути су студенти мостарског Грађевинског факултета и њихови гости из Србије и Хрватске.

Ради се о групи од двадесетак студената, учесника конференције о мостоградњи «Ваља нама преко», који су на Партизанско гробље стигли у склопу обиласка града, невезано за Дан државности, наводи «Клиx.ба».

Студенткиња из Сплита је за Индеx.хр изјавила да их је пресрела група од двадесетак особа маскираних шаловима и капама, и да су их вербално извређали и физички напали.

«Један момак ударен је у лице, никакве теже повреде. Други момак је ударен након што је тим истим момцима, дозивајући их именом, довикнуо: ‘Што то радите, они су с нама у склопу факултета?'», казала је неименована студенткиња.

Студентски савез Универзитета у Мостару осудио је напад и изразио разочараност реакцијом полиције која је, како се наводи у саопштењу, реаговала бахато, казавши да студенти није нитребало да посећују гробље.

«Студентски савез и студенти Универзитета у Мостару подржавају конференције попут ове управо с циљем да студентима из других градова и држава покажу како Мостар није ‘град случај’ већ културно и образовно средиште Херцеговине, а овакви инциденти руше не само углед Универзитета у Мостару, него и углед самога Мостара», додаје се у саопштењу.

Новости / Индех. хр

Тагови: ; ;Важно
Важно

Против отварања преговора о приступању Македоније и Албаније ЕУ и даље су Француска и Холандија,

Важно

Незадовољавајући резултати економског развоја могли би да доведу Белорусију до губитка независности, изјавио је председник

Важно

Корисници друштвених мрежа критиковали су председника Украјине Петра Порошенка, који је свечано открио саобраћајни знак

Важно

Једанаест руских борбених авиона и хеликоптера вратило се протекле седмице из Сирије на своје сталне

Важно

Десетине хиљада људи протестовали су у суботу на улицама Лондона против Брегзита, тачно две године

видео

Још увек се не стишава бура око догађаја на мечу другог кола Е групе Светског

Чланак

Неће бити коначног решења проблема миграције на самиту ЕУ крајем јуна, он је саветодавне природе,

Чланак

Сусрет између Србије и Швајцарске одигран је у петак, али је још увек главна тема

Чланак

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је уочи почетка састанка групе лидера ЕУ у Бриселу о

Чланак

Избегличка криза која потреса стари континент прети да надмаши ону из 2015. године, а уочи

Чланак

Капитен репрезентације Швајцарске Стефан Лихштајнер прославио је гол свог тима на исти начин као и