Мостар: Напад на студенте из Србије, БиХ и Хрватске

Датум публикације: 25 11 2017, 10:20

Студенти из Хрватске, БиХ и Србије су нападнути на Партизанском гробљу у Мостару. И то није једини напад на том месту данас, јављају хрватски медији.

Раније, група маскираних особа вербално је напала представнике УАБНОР-а и СДП-а који су дошли да положе цвеће поводом дана државности Босне и Херцеговине, преноси загребачки портал «Индекс».

Неколико сати након напада на представнике Удружења антифашистичких бораца Народноослободилачког рата (УАБНОР) Града Мостара, нападнути су студенти мостарског Грађевинског факултета и њихови гости из Србије и Хрватске.

Ради се о групи од двадесетак студената, учесника конференције о мостоградњи «Ваља нама преко», који су на Партизанско гробље стигли у склопу обиласка града, невезано за Дан државности, наводи «Клиx.ба».

Студенткиња из Сплита је за Индеx.хр изјавила да их је пресрела група од двадесетак особа маскираних шаловима и капама, и да су их вербално извређали и физички напали.

«Један момак ударен је у лице, никакве теже повреде. Други момак је ударен након што је тим истим момцима, дозивајући их именом, довикнуо: ‘Што то радите, они су с нама у склопу факултета?'», казала је неименована студенткиња.

Студентски савез Универзитета у Мостару осудио је напад и изразио разочараност реакцијом полиције која је, како се наводи у саопштењу, реаговала бахато, казавши да студенти није нитребало да посећују гробље.

«Студентски савез и студенти Универзитета у Мостару подржавају конференције попут ове управо с циљем да студентима из других градова и држава покажу како Мостар није ‘град случај’ већ културно и образовно средиште Херцеговине, а овакви инциденти руше не само углед Универзитета у Мостару, него и углед самога Мостара», додаје се у саопштењу.

Новости / Индех. хр

Тагови: ; ;