Председник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да су припадници ИСИС-а починили масакр у Египту, па упитао како се такве убице могу називати муслиманима, јавља агенција Анадолија.

 

 

Ердоган је боравио данас у западном турском граду Баликесиру, а том приликом се осврнуо на актуелна дешавања, првенствено на јучерашњи терористички напад на џамију у Египту, у коме је погинуло најмање 305 особа.

“Како их можете називати муслиманима. Они су убице и немају никакве везе са исламом”, рекао је Ердоган и додао да Турска пружа подршку и солидарише се са братским египатским народом.

Како је рекао, «то је један подли напад на нашу браћу која су дошли на молитву», а «тај напад још једном је показао лице ИСИС-а које нема никакве везе са хуманошћу и исламом“.

“Могуће је да неко од нас очекује да се померимо у страну и чекамо док се, гледајући нам у очи, дуж наше границе са Сиријом од 911 километара и дуж границе са Ираком од 350 километара, формира терористички коридор. Но, није битно шта они желе и очекују, битно је шта желимо ми као држава и народ”, рекао је Ердоган говорећи о борби против тероризма.

Осврнувши се и на недавни самит у Сочију, Ердоган је рекао да је он резултат напора који су уложени за праведну будућност Сирије.

“Самит одржан у Сочију је производ уложених напора да се у контексту Сирије обуставе све људске трагедије и у најправеднијим могућим условима осигура будућност за овај регион”, поручио је турски председник Ердоган.

 

Тагови: ; ;