На Партизанском гробљу у Мостару навијачи фудбалског клуба Зрињски напали су студенте из Србије, Хрватске и БиХ који су учествовали на конференцији у организацији Грађевинског факултета у Мостару, јавља «Индекс».

Студенткиња из Сплита рекла је за Индекс да су у оквиру конференције обилазили град, између осталог и Партизанско гробље.

Када су напуштали гробље, двадесетак младића у фантомкама их је напало.

«Један момак је ударен у лице, нема никакве теже повреде. Други момак је ударен након што је тим истим момцима, дозивајући их именом, довикнуо ‘Шта то радите, они су с нама у склопу факултета?», рекла је студенткиња за Индекс.

Истакла је да су их вређали и да су рекли да «Мостар никада неће бити уједињен», као и да ће «запамтити овај дан» и да се «више никада не враћају».

Јутрос је група маскираних особа вербално напала и представнике Удружења антифашистичких бораца Народноослободилачког рата (УАБНОР) Града Мостара и СДП-а који су дошли да положе цвеће поводом Дана државности БиХ.

«Излазећи из аута, узели смо цвеће да носимо. Иза тога, једна група тих црнокошуљаша пришла је нама. Ми смо мислили да ће се нама придружити, као омладина нека. Међутим, узели су од нас цвеће, нису нас ударали, него су нас називали којекаквим именима и побегли су», изјавио је за Федералну телевизију Ибрахим Чорда из УАБНОР-а.

Према речима портпарола жупанијског МУП-а Људевита Марића, како преноси Фена, та посета није била најављена, али је полиција брзом интервенцијом смирила ситуацију.

 

Танјуг/РТС

Тагови: ; ; ; ; ; ;