Саудијска Арабија забранила је ходочаснима «селфије» у две најзначајније џамије, пренели су саудијски медији.»Џакарта пост» преноси да ће од сада посетиоцима «Велике џамије» у Меки и «Пророкове џамије» у Медини бити забрањено фотографисање, као и снимање видео-снимака.

Саудијске власти су саопштиле да ће забрана спречити непотребно узнемиравање оних који су дошли да се неометано моле у две најсветије џамије у исламском свету.

Обезбеђење на два света места је традиционално насилно према људима који се ту фотографишу, а сада је то и званично забрањено и обезбеђење има право да «уколико је потребно заплени фотографије и камере».Саудијска Арабија већ има историју проблема са такозваним «селфијима».

Угледни клерик Салех бин Фазан ел Фазан, који је члан Вијећа виших научника Саудијске Арабије, осудио је оне који се «фотографишу са мачкама», тврдећи да такве фотографије постоје међу људима који желе да буду као «западњаци».

Клерик је касније рекао да је фотографисање, уколико није нужно, забрањено «и са мачка, псима, воковима или са било чим другим», преноси «Раша тудеј».

Свет је у октобру сведочио новом доказу озбиљне навике фотографисања код саудијског престолонаследника Мохамеда бин Салмана, када је на свом налогу на «Инстаграму» за мање од два сата објавио скоро 500 «селфија».

Новости

Тагови: ; ; ; ;