Компанија „Сухој“ (део корпорације „Уједињена корпорација за израду авиона“) у оквиру извршавања државног налога за одбрану 2017. године предала је Ваздушно-космичким снагама Русије још једну серију бомбардера Су-34, саопштила је прес-служба компаније.

„Компанија ’Сухој‘ предала је Министарству одбране Русије још једну серију бомбардера Су-34 у оквиру испуњавања државног налога за одбрану 2017. године.

Авиони су полетели са аеродрома фабрике за производњу авиона у Новосибирску и упутили се на место свог распоређивања“, наводи се у саопштењу.

Такође се наводи да тренутно новосибирска фабрика ради са максималном ефикасношћу: тренутни државни уговор са Министарством одбране за испоруку Су-34 руском ваздухопловству до 2020. године обезбеђује стабилно оптерећење предузећа и одређује изгледе за дугорочни развој.

Заменик министра одбране Јуриј Борисов раније је изјавио да се Су-34 „максимално показао у сиријском сукобу, да има огроман потенцијал модернизације и да практично представља авион нове генерације“.

Вишенаменски ловац-бомбардер Су-34 направљен је за поражавање копнених и водених објеката противника.

Он може да уништава покретне мете чак и малих димензија у било које доба дана и под било којим метеоролошким условима. Подиже до осам тона борбеног терета, развија брзину до 1,9 хиљада километара на сат.

Опсег лета му је до четири хиљаде километара.

Новости

Тагови: ; ; ;