Амерички председник Доналд Трамп кога је угледни амерички магазин «Тајм» прогласио за личност 2016. године, изјавио је да га је тај лист поново контактирао и ове године, али да је он, с обзиром на то да су му само рекли да ће «можда» бити изабран, одбио да буде номинован.

Како је пренео британски «Телеграф», Трамп је  на свом Твитер налогу написао да су га из магазина позвали и рекли му да ће га вероватно изабрати за личност 2017. године, као и претходне и да је он требало да се сложи, да да интервју и буде фотографисан.

Он је, како је написао на Твитеру, одговорио да «можда» није довољно добро и одустао, захваливши се у сваком случају.

Неколико сати потом из магазина «Тајм» су узвратили да је амерички председник био некоректан око информација о томе како тај лист бира личности године.

«Тајм» не коментарише свој избор до објаве, односно до 6. децембра, навели су из тог магазина.

Према речима уредника «Тајма» Алена Мареја, у ономе што је амерички председник написао на свом Твитер налогу, нема ни трунке истине.

У односу између Доналда Трампа и магазина «Тајм» било је потешкоћа и у прошлости, наводи «Телеграф».

У јуну, магазин «Тајм» је тражио од Трампове организације да уклони неколико уоквирених насловница на којима се види амерички председник на неколико својих голф клубова, након што је утврђено да су лажне.

Насловници, која је датирана из 1. марта 2009. године, на којој је писало да Трамп удара на свим фронтовима, чак и на ТВ, такође, није била насловница са Трампом, већ са британском глумицом Кејт Винслет, а он се, како наводи британски лист, те године није појавио ни на једној насловној страни магазина «Тајм».

Британски «Телеграф» пише и да је Трамп је тврдио да је имао рекордан број насловница у време инаугурационог говора у јануару.

Утврђено је да их је било 11, што је много мање него што их је имао бивши амерички председник Ричард Никсон, који је у време свог инаугурационог говора имао чак 55 насловних страна.

Новости

Тагови: ; ; ; ; ;