У извештају чешког делегата дословце стоји: навијачи са јужне трибине су пропагирали расизам узвикивањем: «Србија, Србија…» и «Живела краљевина Србија», преноси генерални директор Партизана Милош Вазура.

Тумачећи све што је делегат утакмице навео као грехове домаћина, Вазура не може да се отме утиску о непознавању елементарних ствари.

 У извештају чешког делегата дословце стоји: навијачи са јужне трибине су пропагирали расизам узвикивањем: «Србија, Србија…» и «Живела краљевина Србија».

У терен су током утакмице убачене две петарде, а после меча су скупљачи лопте ушли у терен — преноси за «Новости» генерални директор Партизана Милош Вазура.

Тумачећи све што је делегат утакмице навео као грехове домаћина, Вазура не може да се отме утиску о непознавању елементарних ствари.

«Како  узвикивање: «Србија, Србија» може да се подведе под расизам. Друго, наша деца која скупљају лопте су после утакмице ушла у терен, а пошто су и они део амбијента и на неки начин учесници догађаја, никога нису угрозили својим присуством када је судија дао знак за крај. Очекујемо пријаву Дисциплинској комисији УЕФА, а пошто коначну одлуку очекујемо пре гостовања Динаму у Кијеву, оправдано ћемо да се жалимо на неке наводе. Ту постоји и елементарног непознавања историје. Узвикивање имена своје државе не може бити расизам» — додаје Вазура.

Делегат је у извештај додао и ово: закрчени пролази на јужној трибини, транспарент са натписом: «Нек је твојој мајци хвала» и коришћење озвучења код једног од вођа навијача.

«Поуздано знамо да се на неким стадионима у Европи толеришу закрчени пролази на најватренијим навијачким трибинама. На натпису на транспаренту се нигде не помиње име генерала Ратка Младића, као што се ниједног секунда није чуло скандирање његовог имена. Зато очекујем само новчану казну УЕФА, јер једино оправдање за пријаву делегата налазим у две бачене петарде и евентуално закрчене пролазе на једној од трибина — закључује Вазура.

Тагови: ; ; ; ;