Новосадски одбор Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) је данас затражио да локални фудбалски клуб «Кабел» буде кажњен јер су његови фудбалери у недељу на терен изашли у мајицама с ликом бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића.

«Јучерашњи излазак фудбалера Кабела на терен у мајицама с ликом Младића, осуђеног за највећи ратни злочин на тлу Европе од Другог светског рата, срамота је за Нови Сад, за фудбал, војвођанску лигу и спорт уопште», пише у саопштењу ЛСВ.

 

Играчи нижеразредног новосадског Фудбалског клуба Кабел у недељу 26. новембра су на терен изашли обучени у мајице с ликом Генарала Младића који је недавно осуђен пред Хашким трибуналом.

ЛСВ је позвала све надлежне органе да казном за клуб «Кабел» покажу да се у Новом Саду «неће толерисати промоција мржње и злочина».

Та странка је оценила да је клуб пружио подршку злочину над Бошњацима у суседној земљи, ширењу верске и националне мржње, и да је тиме узнемиравао припаднике те националне заједнице у Новом Саду, Војводини и Србији.

Додаје се да је Законом о забрани неонацистичких или фашистичких организација и удружења и забрани употребе неонацистичких или фашистичких симбола и обележја, прописана казна од 100.000 до милион динара.

«Очекујемо да Кабел буде кажњен за пример», навели су у ЛСВ.

Играчи Кабела су у тим мајицама на терен изашли у недељу у мечу против Славије коју су победили с 2:0.

То је била утакмица Војвођанске лиге, Новосадско-сремског округа.

Истог дана су и навијачи ФК Црвена звезда у Београду, на утакмици против Чукаричког на Бановом брду, скандирали Ратку Младићу.

Тагови: ; ;