Ученик из Санкт Петербурга покренуо је на друштвеној мрежи Вконтакте флешмоб под називом No Russia, no Games у знак подршке руским спортистима.

 

 

Све је почело са видео поруке мајка познатог руског скијаша Максима Вилегжанина доживотно суспендованог од стране МОК-а за учешће на олимпијским играма.Роман који сања да једног дана постане скијаш објавио је, заједно са својим оцем пост и видео обраћање на друштвеној мрежи «Вконтакте». Након тога појавило се и друштво за подршку руским спортистима.

Корисници мреже су покупили хештаг а акцију је подржао и шеф Удмуртије Александар Бречалов, водитељ програма «Мач ТВ» Дмитриј Губерниев као и друге јавне личности. За четири дана видео је скупио око 700 хиљада прегледа.

 

Лично за мене носиоци злата,сребра и бронзе на Олимпијади у Сочију су:

 

АлександАр Легков
Максим Вилегжанин
Иља Черноусов

 

«Одлука МОК-а показује њихову зависност од политике што противуречи принципима Олимпијаде»

 

Роман је рекао да није очекивао овако бурну реакцију на друштвеним мрежама. Према његовим речима, у својој великој породици сви се баве спортом и брину о репрезентацији и због тога је заједно са оцем смислио овај флешмоб.

 

Извршни одбор Међународног олимпијског комитета требало би да одлучи о учешћу руских спортиста на Олимпијади у Пјонгчангу 5. децембра.

 

 

Тагови: ; ;