Портал «Прешева јон» наводи да је председник Албаније Илир Мета у недељу из Медвеђе пожелео Београду да у догледно време донесе, како је рекао, «праву одлуку» и призна Косово.

(BETAPHOTO/MILICA IVANOVIC/EV)

Према наводима тог портала, Мета је казао да то признање не само да доприноси развоју добросуседских односа, већ и миру и стабилности у региону.

Албански председник Илир Мета допутовао је јуче у приватну посету Медвеђи.

Он је по доласку у Медвеђу изјавио да је веома задовољан што може да пошаље поруку о новој сарадњи, пренео је портал Прешева јоне.

— Сама чињеница да смо овде значи да смо позитивни, и зато смо овде — да дамо јасну поруку да смо за сарадњу и заједнички рад — рекао је Мета.

— Желим да истакнем из Медвеђе да је будућност наших народа и читавог региона у Европској унији и то се може остварити једино блиском сарадњом — рекао је Мета.

Он је изразио очекивање и да ће његова посета допринети да се албанској националној мањини у Србији посвети више пажње, пренео је портал.

На путу за Медвеђу, Мету су, на административном прелазу Мутивода, дочекали председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић и председник Општине Медвеђа Небојша Арсић.

Мета је додао и да је задовољан начином на који су га поздравили локални органи власти и представници државе, као и због будућих разговора са одборницима, општинским руководством, Координационим телом.

(Танјуг)/ НПМ

Тагови: ; ; ;