Операција „Гладио“: Да ли су паравојне терористичке организације под командом НАТО расформиране?

Навршило се 27 година од како је Европски парламент усвојио резолуцију којом се осуђује постојање тајних НАТО мини војски односно терористичких група на тлу Европе.

Међутим иако је истрага најављена, осим појединих признања неких од учесника све је заташкано. Буру је подигао швајцарски истраживач Данијел Гансер 1998 године када је написао докторску дисертацију на ову тему која је касније преточена у књигу. Издавање књиге није могло бити спречено али осим стручне јавности, обични грађани су били ускраћени за информације о њеном постојању.

Операција „Гладио“ је била тајна операција НАТО пакта у Европи која се састојала од формирања малих, изузетно обучених и опремљених терористичких група састављених од припадника непријатељске емиграције.

Формално, те групе су имале задатак да спрече формирање власти блиске Русији у земљама из којих потичу.Временом команда НАТО их је користила за атентате, пучеве и класичне терористичке акције по своме нахођењу. Целу операцију водили су Американци и Британци.

Те групе терориста биле су ван закона и јурисдикције служби безбедности земаља Европе у којима су се вршиле обуке. У практичном смислу створена је над национална паравојна терористичка хоботница са потпуним имунитетом за своје људе уз коришћење пуне логистике НАТО.

Постоје основане сумње да је и некадашње руководство Југославије било на удару извођењем терористичког напада који је резултирао обарањем авиона Јат изнад Чешкословачке за који, никад нико, није одговарао.Траг ка НАТО и операцији Гладио води преко покушаја ЦИА да за то окриви пијаног официра чешке ПВО.

Осим наше земље на највећем удару била је Италија где су извођени прави масакри да би за то била окривљена комунистичка партија, Турска где су изведена два пуча, затим Грчка и друге..

Тајне војске НАТО-а у Европи и операција «Гладио»

Вршене су егзекуције политичара који су имали помирљив став према СССР и Русији, као што је био и Удолф Палме,обаране владе,вршени сви облици насиља не би ли се оборио рејтинг просовјетских влада и појединаца и на крају директно обарале владе и системи у сувереним државама.

Поставља се оправдано питање након насилне промене власти у Украјини, неуспелог покушаја пуча у Турској против Ердогана, дешавања у Македонији који су ненормално убрзали њено приближавање НАТО,да ли је та паравојна терористичка организација под командом НАТО икада расформирана?

За News Front  стручњак за безбедност Илија Животић

(Пара)војне ешелоне са шифрованим називом „Гладио“ под окриљем врха НАТО, не чине само обични «војници»већ  тимови одабраних стручњака из естаблишмента водећих чланица тог савеза.

Организационо, логистички и  и оперативно они су под командом специјалних служби и органа у саставу компликоване НАТО структуре. Њима непосредно по правилима врхунске конспиративности, руководе одабрани  појединци из обавештајних служби.

Можда је некоме тешко за поверовати да се западни свет, водеће силе  и разне  организације формиране од стране њих попут НАТО савеза служе таквим прљавим акцијама, али ми Срби не би требало да имамо никакве недоумице поводом тога.

Случај Маркале и Рачак, Сребреница су само мали делић из богатог асортимана „Гладио“.

 

Лола Ђорђевић

Како је тајна НАТО војска оперисала у бившој Југославији