Руски океанографски истраживачки брод «Јантар» требало би да 5. децембра стигне у подручје потраге за несталом аргентинском подморницом «Сан Хуан», изјавио је портпарол аргентинске морнарице Енрике Билби.

Он је рекао да је Русија потврдила да би «Јантар» 5. децембра требало да буде у подручју потраге за несталом подморницом и додао да је руски брод опремљен подводним возилом за потрагу, које може да достигне дубину до 6.000 метара.

Балби је рекао да аргентинска корвета «Робинсон», која би требало да превезе једно од руских подводних возила до аргентинског града Комодоро Ривадавија, није у могућности да исплови из луке услед јаког ветра и да ће брод бити спреман да исплови чим временски услови то дозволе, преноси ТАСС.

Портпарол морнарице је додао да би пловило «Ислас Малвинас», које ће превести руско подводно возило у подручје претраге, у среду требало да стигне до Комодоро Ривадавије, где су се руски морнарички стручњаци искрцали из авиона «Ан-124», заједно са опремом, преноси ТАСС.

Веза са подморницом «Сан Хуан», у којој се налазе 44 члана посаде, прекинута је 15. новембра, а аргентинске власти су добиле информације о експлозији која је регистрована у подручју одакле је примљен последњи сигнал са аргентинске подморнице.

Срна

Тагови: ; ; ; ;