Поводом 28. новембра, албанског државног празника Дана заставе, данас је на згради општине Прешево, уз српску истакнута и застава Републике Албаније, јављају локални медији. И на згради општине Бујановац истакнута је застава те земље, поред српске и заставе Европске уније.

фото:ИН4С

Иако по закону није дозвољено истицање застава које су исте као државна обележја других земаља, албанска застава је постављена и на згради Националног савета Албанаца.

Ученици основних и средњих школа у Бујановцу носили су црвене мајице са симболом двоглавог орла.

У бујановачком селу Кончуљ, које се налази поред административног прелаза са Косовом, појавило се више албанских застава, преносе локални медији.

Државни празник Албаније обележен је и у Прешеву. Локални медији преносе да се стотине припадника албанске омладине појавило на тргу Илирија, носећи албанску државну заставу.

Обележавање празника Албаније у Бујановцу и у Прешеву настављено је у бујановачком Дому културе.

Централна манифестација поводом Дана независности Албаније одржана је у Валони, уз присуство представника државног врха и косовског председника Хашима Тачија, док је премијер Рамуш Харадинај отказао учешће на тој церемонији, пренео је портал Љајми.

Дан раније у Корчи је одржана заједничка седница влада у Приштини и Тирани на којој је потписано 12 споразума и меморандума о сарадњи, којој је присуствовао Харадинај.

 

Извор: Танјуг/РТС

Тагови: ; ; ; ; ;