Украјина је склопила споразум са Немачком и примиће око 20.000 избеглица са Блиског истока и Африке уместо Немачке, пише баварски часопис.

«Министарство спољних послова у Берлину и Министарство спољних послова Украјине већ су се договорили о програму деловања. Главни циљ пројекта је претворити Украјину у «регион који је толерантан за избеглице и тражиоце азила», наводи Дороти Мечковски, стручњак у правном и конзуларном одељењу немачке амбасаде у Кијеву.

Па шта? Украјина је хтела да постане Европа, и сада има јединствену шансу да се осећа као Немачка или Француска, барем у сфери пријема и смештања брадатих патриота. Управо тако пише у новини:

«Није тајна да се западни Европљани, најблаже речено, не односе лепо према својим источним суседима, а нарочито — онима који долазе из земаља ван Европске уније. У ствари, позната је основа за такав непријатељски став. Немогуће је назвати такве земље као што су, на пример, Молдавија или Украјина, који покушавају да постану чланице ЕУ, цивилизоване и демократске. Али жеља ових држава да помогну Европској унији да реши нека питања заслужује одобрење. Ради се о спремности Украјине да прихвати и склони избеглице из Европе».

У принципу, то и нису неке вести: пре годину дана влада је почела да гради прихватне центре за избеглице на рачун Европске уније. Први је отворен у Јаготину — малом граду у близини Кијева. И тада је Украјина изразила покорност Западу, ради пуног чланства у ЕУ.

Прилив избеглица је већ неколико година стална главобоља европског континента. Политика мултикултурализма и толеранције, иницирана од стране Меркелове, није се оправдала. И милиони миграната са Блиског Истока и Северне Африке преплавили су Европу — иако не желе да се интегришу у европско друштво и покушавају да наметну правила игре у ЕУ. Дакле, сада је у Европи чак и опасна ситуација, јер постоје етнички и верски сукоби. Побољшања у блиској будућности не треба очекивати …

Украјина је изразила спремност да прими 20.000 избеглица из Европе до краја 2018. године. Можемо претпоставити да ће Украјина пре свега прихватити мигранте из Баварске. Према украјинско-немачком програму у Кијеву, покренута је кампања за стварање темеља пријатељских односа са избеглицама, који финансира Федерално министарство финансија Немачке. Главни циљ пројекта је претворити Украјину у «регион који је угодан за тражиоце азила». Дакле, чека их инвазија муслимана, а Немачка већ захваљује Волцману на сагласности: «Украјина ће учинити још један корак ка европској заједници, омогућавајући пријем миграната. Али најважније је да су наше институције започеле акције како би смањиле број миграната у нашој земљи. Немачка годишње прими више од 1,5 милиона миграната! Штета је што неке земље ЕУ занемарују европску солидарност и заборављају да можемо заједно превладати све тешкоће … Ако Украјина прихвати неколико хиљада избеглица, то ће олакшати финансијско оптерећење Немцима. Хвала вам на помоћи, господине Порошенко!».

Јасно је да нико неће тражити мишљење Украјинаца. Ако патриоте почну да се буне, биће проглашени агентима Кремља и противницима европског тока.

Тагови: ; ;