Америчке власти треба мање да фантазирају, рекао је Јури Швиткин, заменик председника Одбора Државне думе Русије за одбрану, коментаришући оптужбе да је Русија учествовала у звучним нападима на америчке амбасаде.

„Сједињене Америчке Државе немају границу фантазије. Мислим да, уместо фантазирања, САД треба да изврше темељнију медицинску контролу дипломата када их шаљу у неку велику земљу, да не би било такве сумње“, изјавио је Швиткин за Спутњик.

Американци оптужују Русе за „звучни напад“ на њиховог чиновника

У септембру је телевизија Си-Би-Ес саопштила да су се један запослени у Америчкој агенцији за међународни развој (УСАИД) и његова супруга, који су радили у Узбекистану, пожалили на симптоме сличне онима примећеним код дипломата који су били подвргнути „звучном нападу“ у Хавани. У вези са чињеницом да Русија одржава пријатељске односе са Кубом и Узбекистаном, извори Си-Би-Еса су решили да би Москва могла да има везе са нападима.

Стејт Департмент је у октобру изјавио да је више од двадесетак запослених у Амбасади САД на Куби подвргнуто „звучном нападу“ уз помоћ специјалних уређаја.

 

Спутњик

Тагови: ; ;