Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је, након расправе у Представничком дому парламента БиХ о ефектима његових путовања у иностранство, да није било никакве незаконитости, пробијања буџета или скандала.

Обраћајући се посланицима Представничког дома, Црнадак је рекао да је ово једини случај у свету да се на овакав начин расправља о једном министру иностраних послова.

 «Министарство спољних послова ниједне године није пробило буџет и ниједну ставку која се односи на путовања. МИП прати само оно што ради Председништво БиХ», навео је Црнадак.

Он је рекао да неки покушавају да га посвађају са парламентом БиХ и позвао их да то више не чине.

Црнадак каже да је у наступима покретача иницијативе Дамира Арнаута из СББ осетио амбицију да буде министар иностраних послова.

«Имамо ситуацију да је предлагач иницијативе Арнаут, Министарство коштао око 520.000 КМ за само један његов мандат амбасадора. Имате ситуацију да је само једна породица коштала МИП 2,5 милиона КМ» , навео је Црнадак.

Заменик председавајућег овог дома Младен Босић тврди да Црнадак није заслужио да буде стављен на стуб срама. Према његовом мишљењу, Црнадак је урадио оно што се очекивало од њега — да представља БиХ на најбољи могући начин.

«Тешко је говорити о ефектима Црнаткових путовања. Који су ефекти путовања парламентараца по свету и на који начин се то може доказати», упитао је Босић и констатовао да ће Црнадак чак и добити неки поен након свега што је покренуто против њега.

Новости

Тагови: ; ; ;