Истакнути амерички режисер Оливер Стоун предложио је да се сними филм о заједничкој космичкој мисији Русије и САД, саопштила је прес-служба руског Министарства културе.

Стоун је ту иницијативу изнео на фестивалу „Стармус“ након што је погледао ново руско остварење „Време првих“ о руском космонауту Алексеју Леонову — првом човеку који је изашао у отворени свемир.

„Не знам да ли је реално приказати тај филм у САД, с обзиром на тренутну политичку ситуацију, али било би феноменално када бисмо направили сличан филм, на пример о заједничкој свемирској мисији“, рекао је Стоун.

Одговор на ту иницијативу дао је руски министар културе Владимир Медински, који је подсетио режисера о случају познатог руског композитора Сергеја Рахмањинова који је емигрирао из Русије након револуције и пола живота проживео у САД.

„За совјетску власт Рахамњинов је фактички био криминалац, али то му није сметало да остане патриота. За време Другог светског рата он је сву зараду од концерата послао Црвеној армији. Филм о њему био би веома актуелан, његов живот је врло интересантна прича“, рекао је Медински.

Спутњик

Тагови: ; ; ;