Москва не би волела да удје у битку забрана са Вашингтоном, која ће погодити медијске куће обе земље, рекао је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, коментаришући одлуку Конгреса САД да повуче акредитације за телевизију РТ.

 

«Ми сада проучавамо ситуацију са телевизијом РТ. Убедјен сам да је то апсолутно неприхватљиво за било коју мање-више цивилизовану земљу», рекао је Лавров током посете Риму, а преноси Тасс.

Он је казао да не може сада да каже како ће Русија одговорити, али да «не би баш желео» да удје у битку забрана «која ће утицати на медије и на људе који се из медија информишу о дешавањима у свету».

Комитет Конгреса САД који се бави акредитовањем телевизијских новинара једногласно је у среду одлучио да повуче акредитације за телевизију РТ коју финансира Кремљ, пошто се та медијска кућа регистровала као «страни агент». Русија је то осудила као кршење слободе медија.

Руска Дума одговорила је данас предлогом да се новинарима америчких медија укину акредитације за приступ њиховим просторијама. Кремљ је потом најавио подршку тој иницијативи доњег дома руског парламента.

Извор: Бета

Тагови: ; ; ;