Косовској студентској унији одбијено је чланство у Европској студентској унији, саопштила је Студентска конференција униоверзитета Србије (СКОНУС).

Председник СКОНУС-а Милан Савић је јуче на седници ЕСУ у Израелу позвао чланице те организације да не подрже косовску студентску унију јер јој, како се наводи у саопштењу, циљ није борба за студентска права и слободу већ жеља за промовисањем независности такозване државе Косово.

Након обраћања председника СКОНУС-а, приступљено је тајном гласању и апликација Косовске студентске уније за статус кандидата у ЕСУ је одбијена, истиче се у саопштењу.

Тиме је СКОНУС, кажу, својом борбом за права и статус студената у Србији, и поред свих потешкоћа са којима се сусреће, успео да одбрани права наших студената и заштити њихове интересе.

Они истичу да Косовска студентска унија неће моћи да се кандидује наредних годину дана.

Савић је истовремено позвао студенте да подрже Студентску конференцију универзитета Србије, једину, како наводи, легитимну организацију која представља 250.000 студената у Србији, укључујући и све студенте са територије Косова и Метохије.

Извор: РТС, Танјуг

Тагови: ; ;