Иако многи астрофизичари верују да је могуће путовати само у будућност, постоје разна сведочанства о људима и предметима који су се затекли у времену којем не припадају.

Постоји пуно прича о путовању кроз време које сви одбацујемо као неверодостојне. Међутим, астрофизичари тврде да је могуће отпутовати у будућност, али не и вратити се. Ево неколико занимљивих прича тзв. «путника кроз време».

Путин кроз историју старе Русије

Да ли је руски председник Владимир Путин путовао кроз време или је бесмртан, питање је многих пошто су видели фотографије војника настале 1920. и 1941. године.

Присталице тезе да је Путин свемогућ и бесмртан покренуле су причу да је председник митско биће које је на нашој планети стотинама, ако не и хиљадама година.

Они претпостављају да је Путин времепловом посетио Русију, вратио се у прву половину 20. века и сведочио важним епизодама из историје домовине.

Мистерија швајцарског сата

Кинески археолози су, у децембру 2008. године, приликом једног ископавања у покрајини Шангси, у древној гробници пронашли мали метални ручни сат.

На сату је стајало време 10:06, а на позадини сата је на енглеском написана реч Швајцарска, иако Швајцарска као држава постоји од 1848. године. Како је то могуће?

Гробница у којој је сат пронађен је била запечаћена бар 400 година, а готово је немогуће да је човечанство направило такав уређај у то време.

Мобилни пре II светског рата

На једном црно-белом филму из 1938.године, окаченом на Јутјуб каналу, девојка држи крај уха неки уређај налик на мобилни телефон са краја 20. века.

Закључак да се ради о временској путници, убрзо је оспорила у коментару испод видеа унука жене са снимка.

По њеним речима та жена се зове Гертруд Џонс и она је као 17-годишњакиња радила у компанији Дупонт у одељењу за телекомуникације које је експериментисало с бежичним телефонима.

«Бака ми је рекла да су она и још пет радница добиле прототипове бежичних телефона због тестирања», изјавила је унука.

 

Ј.Врећо/ Новости онлине

Тагови: ; ; ; ;