Град Загреб освануо је облепљен необичним смртовницама. Аутор је обавестио како је преминула Република Хрватска и позвао на протесте на Марковом тргу данас у 10 сати.

 

 

Аутор смртовница обавештава грађане »којима је још стало» да је у 27. години преминула Република Хрватска. Као датум смрти наведен је 1. јануар 2018. године, а последњи испраћај 1.12. у 10 сати на Марковом тргу, преноси дневник.хр.

На врху смртовнице цитиране су наводне последње речи Слободана Праљка, по којима је он казао: »Живите и борите се, немојте завршити као ја. Не предајте се никада!».

Цели текст смртовнице гласи:

»У дубокој боли јављамо свим рођацима, пријатељима и држављанима, којима је још стало, тужну вијест да је у 27. години живота након дуге и тешке борбе против лоповлука, корупције, ухљеба те због неизљечиве болести карцинома друштва (‘похлепних политичара’) издахнула наша драга, мајка, бака, домовина Република Хрватска (30.5.1990. — 1.1.2018.). Посљедњи испраћај ће се одржати на Тргу светог Марка, Загреб 1.12.2017. у 10 сати.

Ожалошћени: већина хрватског народа, радници, студенти, млади, њихови родитељи, баке и ђедови. Они који не могу донијети вијенац и свијећу за погинуле који су дали живот за домовину, запитајте се шта сте радили 1.12.2017. док се још нешто могло подузети, »уручити отказ уговора о раду саборским заступницима» јавним суђењем саборским заступницима и политичарима за 27 година пљачке, силовања, кршења уставних и међународних закона, велеиздаје народа и националних интереса те увођење директне демокрације! Почивала на сметљишту хисторије!».

 

 

БН ТВ

Тагови: ;