Србија није добила никаква упутства од страних званичника шта да треба да ради по питању Косова, изјавила је данас министарка правде Нела Кубуровић и поручила да Београд испуњава своје обавезе из Бриселског споразума за разлику од Приштине.

„Немам утисак да званичници нису довољно јасни и мислим да Србија није добила никаква упутства по питању Косова. Оно што је битно јесте да се ради на имплементацији Бриселског споразума уз поседовање Европске уније и мислим да ћемо даље наставити у том смеру“, рекла је Кубуровићева, одговарајући на питања новинара у Београду.

Она је истакла да Србија испуњава своје обавезе из Бриселског споразума које је преузела и подсетила да је испунила обавезе и када је реч о интеграцији српских судија и тужилаца, за разлику од Приштине, која није испунила своје обавезе.

„Тако да не могу да говорим о томе да је Србији дато на који начин треба да поступа, само мислим да свако треба да испуни преузете обавезе“, нагласила је министарка правде.

Она је подсетила да “косовска страна касни више од 1.700 дана са испуњавањем основне обавезе, а то је оснивање Заједнице српских општина».

„Не постоји више ниједан аргумент да Београд није испуњавао своје обавезе“, закључила је Кубуровићева.

Извор: Танјуг

Тагови: ; ;