Број муслимана у Европи до 2050. године биће двоструко већи! Чак и кад би се сасвим зауставио прихват миграната из Африке, Азије и са Блиског истока — што је могуће само у теорији — на Старом континенту би уместо садашњих пет одсто популације, муслимани чинили 7,4 одсто. Разлог томе лежи понајвише у чињеници што је тај део европског становништва веома млад и има веома високу стопу наталитета.

 

Ово је закључак двеју демографских студија, америчке, Истраживачког центра «Пју», и немачке, која је у четвртак објављена у Берлину.

Тако се тврди да ће само у Немачкој до средине века живети 11 одсто муслимана што је двапут више него данас. То, међутим, искључиво уз услов да прихват миграната у Немачкој буде строго регулисан.

Уколико би се евентуално наставила политика отворених врата канцеларке Ангеле Меркел, број муслимана попео би се на безмало 20 процената.

Према бројкама које даје Дојче веле, без урачунате овогодишње миграције, само три европске земље, Француска, Немачка и Велика Британија, тим редоследом, дом су за 15 милиона људи муслиманске вероисповести.

Студија показује да долазак великог броја избеглица из Сирије и Ирака већина Немаца не доживљава као «озбиљну претњу», за разлику од испитаника у Пољској, Мађарској, Италији и Грчкој.

У Пољској, у којој је отпор јавност према муслиманским усељеницима веома изражен, живи тек 0,1 одсто муслимана.

Да истраживање потврђује реалност сведочи податак да је муслиманско име Мухамед већ на петом месту по популарности у аустријској престоници!

Према истраживању «Кронен цајтунга» то је последица масовног таласа досељавања и економске имиграције.

И.С./ Новости

Тагови: ; ; ;