Албанске власти саопштиле су данас да је због непрекидних падавина дошло до поплава на југу Албаније, услед чега су житељи евакуисани.

 

Најмање једна особа је изгубила живот због обилних падавина у последња три дана, а премијер Еди Рама рекао је да је на терену више од 6.400 спасилаца, војника и полицајаца и да се носе са «веома критичном ситуацијом».

Министарство одбране Албаније саопштило је да је више од 100 породица у близини реке Војуше, 120 километара југоисточно од Тиране, евакуисано преко ноћи, преноси АП.

Према званичним подацима, потопљено је 3.334 куће, око 3.016 хектара обрадивог земљиста, а 23.000 становника је имао прекиде у снабдевању електричном енергијом до петка увече.

 

Председник Републике Србије Александар Вучић понудио је помоћ албанском премијеру Едију Рами поводом разорних поплава које су погодиле југ Албаније.

Председник Вучић је изразио дубоко жаљење због разорних поплава, које су задесиле југ Албаније и проузроковале људске жртве и велику материјалну штету.

Вучић је нагласио да је Србија спремна да пружи техничку подршку и помоћ Албанији у спречавању већих последица ове природне катастрофе, саопштила је служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Тагови: ;