Турско тужилаштво је саопштило да истражује наводе о томе да је породица председника Тајипа Ердогана пребацила милионе долара у иностранство како би избегла порез, наводећи да постоји сумња у аутентичност докумената који стоје иза тих тврдњи, преноси агенција Ројтерс.

Председник главне опозиционе Републиканске народне странке (ЦХП) Кемал Киличдароглу оптужио је чланове Ердоганове породице раније ове недеље за пребацивање 14 милиона долара једној компанији на острву Ман, држећи документа за која је рекао да доказују да су трансакције извршене, наводи британска агенција.

Турски председник Ердоган је данас одбацио те наводе као лаж, додајући да ће Киличдароглу «платити цену».

Канцеларија државног тужилаштва у Анкари је саопштила да је покренута истрага о тим наводима и да је један службеник из компаније Белваи ЛТД, коју је Киличдароглу именовао као дестинацију финансијских средстава породице Ердоган, назвао је та документа лажним.

Тужилаштво је такоде затражило од Републиканске народне странке да преда сва документа, а заменик председника те партије Озгур Озел је рекао да ЦХП испунити захтев тужилаца, преноси Ројтер.

Танјуг

Тагови: ; ; ;