Амерички председник Доналд Трамп допутовао је у Њујорк где су га уз повике «Трамп иде у затвор» дочекали демонстранти који се противе тек усвојеној пореској реформи којом се смањују порези на добит корпорација и привремено смањују порези на зараде.

Председникова колона морала је због протеста неколико стотина демонстраната који су стајали испред барикада дуж 42. улице, да скрене у споредну улицу.

Узвикивали су «Доналд Трамп иде у затвор» и носили транспаренте «Порез за богате, не за радне људе» и «Њујорк мрзи Трампа», преноси АП.

Предлогом пореске реформе, који је увојио Сенат, трајно се смањују порези на добит корпорација са 35 на 20 одсто и привремено смањују порези на зараде.

Уводе се поједине пореске олакшице, док се друге укидају, а амерички национални дуг, који тренутно износи 20.000 милијарди долара, повећава се.

Трамп у Њујорку присуствује низу политичких донаторских скупова где ће, како се очекује, прикупити шест милиона долара намењених заједничком донаторском комитету који су основали Трампова кампања и Републикански национални комитет.

Тагови: ; ;