Општински штаб за ванредне ситуације у Власотинцу прогласио је ванредну ситуацију на делу територије општине, због обилних падавина и наглог отапања снега.

Од 30. новембра до 1. децембра дошло је до изливања бујичних потока, што је довело до оштећења појединих деоница на општинским и махалским путевима, мостовима и пропустима и до прекида саобраћаја, наводи се у саопштењу на сајту општине.

Ванредна ситуација проглашена је у насељеним местима Власотинце, Шишава, Доња Ломница, Орашје, Кукавица и Средо.

Због повећане мутноће реке Власине, у петак је дошло и до прекида и у водоснабдевању.

Штаб за наредне ситуације општине Власотинце закључио је да и поред ангажовања расположивих средстава и механизације није могуће решити све настале проблеме, због чега је проглашена ванредна ситуација на делу територије, како би могла да се ангажује додатна механизација са циљем да се нормализују услови живота и рада становништва на угроженом подручју.

У власотиначком «Водоводу» кажу да се до краја дана очекује нормализација водоснабдевања, али да ће вода моћи да се користи у техничке сврхе, док Завод за јавно здравље Лесковац не потврди хигијенску исправности.

До тада ће у Власотинцу и околним местима кружити три цистерне које ће снабдевати становништво и институције пијаћом водом.

Тагови: ; ; ; ; ;