Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је неприхватљивом чињеницу да Европска унија није јавно осудила одлуку већине хрватских посланика да у парламенту одрже минут тишине за правоснажно осуђеног ратног злочинца Слободана Праљка.

«Такође, неприхватљиво је да Европска унија није осудила срамну изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да је самоубиство Слободана Праљка дубоко у срце погодило хрватски народ», додаје се у писаној изјави Линте.

Он је истакао да су својим антицивилизацијским чином јавне подршке Слободану Праљку, Хрватски сабор, Колинда Грабар Китаровић и остали хрватски званичници дубоко увредили српске и бошњачке жртве које су страдале због злочиначке политике стварања етнички чисте Велике Хрватске.

«Ово је још један доказ да Европска унија води политику двоструких стандарда према западном Балкану. Да је којим случајем било обрнуто и да су Скупштина Србије и председник Александар Вучић одали почаст неком српском генералу који је извршио самоубиство након правоснажне осуђујуће пресуде, разни функционери Европске уније би одмах осудили тај чин и говорили како се Србија тобоже није суочила са злочинима из прошлости», додао је Линта.

Извор: Танјуг

Тагови: ; ;