Бивши амбасадор Сједињених Америчких Држава у Русији Мајкл Макфол рекао је да није био озбиљан када је саопштио да се обратио шефу руске дипломатске мисије у Вашингтону Анатолију Антонову с молбом да му помогне да га искључе са списка лица која су под дејством руских санкција.

„Рекао сам то у шали, на јавном догађају. Наравно, знам да Антонов нема овлашћења да ме искључи с руског санкционог списка. Ипак, сматрам и да нисам учинио ништа због чега би требало да будем на том списку“, написао је Макфол на Твитеру.

I said it jokingly at a public event. Of course, I know that Antonov has no power to get me off the Russian sanctions list. But I also believe that I did nothing wrong to be put on this list. https://twitter.com/NTa11y/status/936865004577419264 

У петак су се Антонов и бивши амерички амбасадор у Русији састали и разговарали о појединим питањима која се тичу билатералних односа.

Макфол је након тог сусрета новинарима рекао да му „изузетно недостаје Русија“. „Као што знате, ја сам сада на санкционом списку, замолио сам амбасадора Антонова да ми помогне с тим“, додао је он. „Надам се да ћу ускоро отпутовати у Русију“, навео је амерички амбасадор том приликом.

У новембру прошле године портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је разлог за уношење Макфоловог имена у руски санкциони списак намерна штета коју је амбасадор нанео билатералним односима.

Спутњик

Тагови: ; ; ; ;