Милорад Додик, председник Републике Српске и лидер СНСД-а рекао је данас новинарима након састанка са Јоханесом Ханом, комесаром за проширење ЕУ да је састанак био депримирајући и нефункционалан и да на њему није показано ништа више осим декларативних залагања.

 

 

«Састанак је потпуно био нефункционалан и није донио никаква решења. Није јасно манифестована ни већина за сет закона о акцизама, ни опредељење да се консензуом дође до упитника», рекао је Додик.

Додао је да се на састанку видело да БиХ нема концентрисану власт на заједничком нивоу, да нема парламентарну већину, те да је криза власти и институција општа.

«Мада је било оних који су на састанку давали обећања о неком лаганом и брзом кретању», казао је Додик.

Он је истакао да треба, међутим, бити реалан, јер ствари везане за упитник које сада морају да имају политички консензус као одговор подразумевају да се до тог консензуса дође.

«То није могуће. Видели смо пре две године, када смо упозоравали на причу о попису становништва, да то није структура која је општеприхватљива. Сада се у упитнику требају истаћи подаци везано за попис», рекао је Додик.

Он је поручио да Република Српска не може да прихвати оно што је лажирано, односно да прихвати да то буде званично, те да тражи  разговор на то питање.

У Упитнику, напоменуо је Додик, стоји и питање да ли је БиХ опредељена за НАТО.

Тагови: ;